dimecres, 24 de juny del 2015

FESTA FÍ DE CURS

Per acomiadar-mos del curs escolar, els alumnes de primer hem ballat i cantat, la cançó d'ACDC "Highway to hell" i segon curs "El rock de la carcel" d'Elvis Presley. CLICA ACÍ i veuràs tots els vídeos al blog d'EF.




dissabte, 20 de juny del 2015

PESCA AMB RALL

Ha vingut a contar-nos què és i com funciona un rall, José Miguel Mas, escultor, però també ratllador en els seus moments d'esbarjo.
El rall o esparver és un art de pesca que rep el nom del tipus de xarxa de pesca circular, i guarnida de ploms, que els pescadors en llocs de poca profunditat, llancen a mà a l'aigua i pel pes dels ploms se submergeix tot capturant els peixos que neden en este espai.
La pesca amb el rall és comuna al Grau i es practica des de fa segles al litoral Mediterrani. A l'any 2011  es va aprovar una normativa que fixa la quantitat màxima de captures per persona i dia  i no podrà vendre'es.
Després d'explicar-nos les parts del rall, -tiradora, cercolet, mares i peuets, cerca i plom- ens ha ensenyat el seu ús., amb un rall més xicotet.Hem fet bona pesca, ja que els nostres peixos nedaven poc. 
Gràcies José Miguel per compartir els teus coneixements altra vegada amb nosaltres.



 
 

 



dimarts, 16 de juny del 2015

LUPA BINOCULAR I EVAPORACIÓ DE L'AIGUA

Per a conéixer què és i com funciona una lupa binocular hem observat xicotets detalls d'animals i vegetals. És una experiència divertida poder veure de manera ampliada d'unes 20 a 40 vegades, una gota de sang, un ala de mosquit...
  
La classe de segon hem realitzat un experiment per conèixer els tres estats en que podem trobar l'aigua en la natura. 
Hem posat glaçons dins d'un olla i ho hem calentat. L'aigua ha passat de sòlid a líquid.

dimarts, 9 de juny del 2015

CALEIDOSCÒPI

De l'exposició Phänomenta que vàrem anar a veure a la Salera i que ens va permetre fer un recorregut per 28 activitats diferents, on comprovàrem com funcionen determinades lleis físiques, hem volgut deixar unes fotos molt interessants de la nostra cara vista a través d'un caleidoscopi gegant.