diumenge, 13 de novembre del 2016

PARC NATURAL CABANES-TORREBLANCA


Hem gaudit un dia càlid de tardor de la visita al parc natural Cabanes-Torreblanca, una estreta franja de terreny de marismes i pantans, situat a la planícia costera que s'extén entre els termes municipals de Torreblanca i Cabanes, restant limitada per la Serra d'Irta i la Serra de les Santes. El paisatge característic del Prat és el propi d'una zona humida litoral, separada del mar per un cordó de graves i còdols amb algunes zones de platja arenosa. 

Primer al centre d'interpretació hem vist el plànol i la maqueta del parc, així com la principal vegetació i fauna que habita el parc. 

Durant l'itinerari ens hem assabentat de coses molt curioses, com que l'herba salada és el susbstitut natural de la sosa, per això s'utilitzava per a fer sabó. Que la formiga lleó es soterra i es queda quieta fins que algun insecte caiga a l'embut de sorra, que les libèl·lules tenen trenta-cinc mil ulls, que els depredadors tenen els ulls al davant, que l'aqüífer és el més gran de la província, que el gall del canyar no es deixa veure per defensar el territori..... i altres coses més que ara estudiarem a la classe.
Gràcies Jesús per guiar-nos de manera tant lúdica i didàctica.


1 comentari:

  1. Vam tindre un dia boníssim, ens ho vam passar molt bé i tots (xiquets i mestres) vam aprendre moltes cosetes. Una excursió profitosa!

    ResponElimina